';

Ο 1ος Επίσημος Αγώνας Αετοσανίδας (Kiteboarding) στην Ελλάδα είναι γεγονός

Ο 1ος Επίσημος Αγώνας Αετοσανίδας (Kiteboarding) στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Αετοσανίδας (την την εθνική κλάση του Kiteboarding), ο πρώτος επίσημος αγώνας Αετοσανίδας στην Ελλάδα. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος από μια σειρά Διασυλλογικών αγώνων kiteboarding, οι οποίοι έχουν ενταχθεί για το έτος 2019, στο πρόγραμμα αγώνων από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο στίβο της περιοχής Άγιος Βασίλειος κοντά στην πόλη της Αίγινας, με το θερμικό άνεμο να είναι και τις δύο ημέρες συνεπής στο ραντεβού, με εντάσεις από 8-16 κόμβους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο κατηγορίες Αετοδανίδας, Kitefoil και TwinTip Racing (TT:R). Στις Ελληνικές συμμετοχές προστέθηκαν και αθλητές από την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στην κατηγορία kitefoil, η οποία ήταν και η κύρια κατηγορία της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν 8 ιστιοδρομίες, στις οποίες κυριάρχησε ο Ουκρανός αθλητής Valentyn Sudak, με δεύτερο τον αθλητή του Ν.Ο.Δήλεσι Βαγγέλη Αβραμάκο και τρίτο τον αθλητή του Α.Ι.Ο.Ρίου ΙΑΣΩΝ Κωνσταντίνο Δανιηλίδη.  Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων ιστιοδρομιών με εξοπλισμό KiteFoil, έγινε και μία ιστιοδρομία με εξοπλισμό TTR, όπου μετά από σκληρή μάχη τελικά επικράτησε και πάλι ο Valentyn Sudak επί του αθλητή του Α.Ι.Ο.Ρίου ΙΑΣΩΝ Γιώργου Αργυριάδη, με τρίτο τον αθλητή του Ν.Ο.Δήλεσι Βαγγέλη Αβραμάκο.

Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα αετοσανίδας KiteFoil στην Ελλάδα, ήταν οι Γιώργος Μπούσουλας του οργανωτή Ν.Ο.Αίγινας, Νίκος Καλαϊτζιάν από το Ν.Ο.Δήλεσι, Πάτροκλος Τόττας από το Ν.Ο.Θεσσαλονίκης, Eric Lespange  από τη Γαλλία, Lucas και Giorgi Beck από τη Γερμανία.

Οι διοργανωτές, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι το άθλημα βρίσκεται στην αρχή αλλά και πως, με το ολυμπιακό όνειρο του 2024 να πλησιάζει, απαιτείται προσπάθεια από όλους ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο.  Πέρα από τη διοργάνωση των ιστιοδρομιών, οι καθημερινές πρωινές συγκεντρώσεις των αθλητών για την ενημέρωση του αγώνα, έλαβαν τη μορφή ολιγόωρου σεμιναρίου.

Η βελτίωση από ιστιοδρομία σε ιστιοδρομία ήταν εντυπωσιακή και αυτό ήταν εμφανές όχι μόνο στους θεατές αλλά και στους ίδιους τους αθλητές, οι οποίοι εκλήλωναν έντονα τη χαρά τους μετά από κάθε ιστιοδρομία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η καλύτερη προπόνηση είναι οι αγώνες.

Το Ιστιοπλοϊκό αγώνισμα της Αετοσανίδας, θα αποτελεί μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων από το  2024 (Παρίσι), ενώ αποτελεί μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων από το 2018 (Μπουένος Άιρες), των Παγκόσμιων Παράκτιων Αγώνων και των περισσοτέρων διεθνών ιστιοπλοϊκών συναντήσεων. Είναι ίσως ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα με χιλιάδες φίλους ανά τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, όπου υπάρχει ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό, οι οποίοι όμως έχουν ακόμα πολύ μικρή αθλητική εμπειρία. Η προσπάθεια του Ελληνικού συνδέσμου αετοσανίδας, σκοπό έχει σε συνεργασία με την κοινότητα των kiteboarders, τους ομίλους, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αλλά και τη Διεθνή Κλάση (IKA) της οποίας αποτελεί μόνιμο πλήρες μέλος, να προωθήσει στην χώρα μας μια Ολυμπιακή κατηγορία, στην οποία οι Έλληνες αθλητές έχουν ιδανικές συνθήκες στίβου και μπορούν μελλοντικά να πρωτοστατήσουν διεθνώς.

Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση: εδώ .
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο hellenickiteboarding@gmail.com .

Για το επόμενο ραντεβού στη θάλασσα, μείνετε συντονισμένη στη σελίδα μας στο facebook.

Για εγγραφή στο event της Πάτρας 20-21 Ιουλίου δείτε εδώ.

 

Comments
Share
administratorPGA

Welcome to the Hellenic Kiteboarding Association