';

Το Kiteboarding ως Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Αγώνισμα

Το Kiteboarding ως Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Αγώνισμα

Πέρασαν 20 χρόνια και κάτι από την ημέρα που ο πρώτος αετός πέταξε στην Ελλάδα. Εντωμεταξύ, το kiteboarding εντάχθηκε στην Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ήταν ένα από τα βασικά ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα στην Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Άιρες 2018 και η κλάση Formula Kite είναι πλέον ο εξοπλισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, Ολυμπιακούς Νέων στο Ντακάρ το 2022 και των περισσότερων μεγάλων διοργανώσεων.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αετοδανίδας (Hellenic Kiteboarding Association), ιδρύθηκε και έγινε μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου το 2018, με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Το 2019 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έγιναν δύο επίσημοι διασυλλογικοί αγώνες. Το 2020 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, πέρα των πολλών διασυλλογικών αγώνων που περιέχει το αγωνιστικό της πρόγραμμα εξήγγελλε και τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Ε.Ι.Ο. έρχεται σήμερα να εξαλείψει μία χρόνια γραφειοκρατική ασάφεια, η οποία αφορούσε την αναγνώριση του kiteboarding και τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων. Ως ο αρμόδιος φορέας όπως θα δείτε στο συνημμένο έγγραφο, κάνει σαφές πως το kiteboaring είναι Ιστιοπλοϊκό Αγώνισμα που καλλιεγείται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομποσπονδία και ενημερώνει σχετικά την Περιφέρεια και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ενσωμάτωση και ανάπτυξη του kiteboarding στους ομίλους μέλη της.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αετοδανίδας χαιρετίζει την απόφαση της Ε.Ι.Ο. και θα συνεχίσει να συνδράμει στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Αγωνίσματος kiteboarding.

Τη σχετική επιστολή της Ε.Ι.Ο. μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Για να γίνετε μέλος του Hellenic Kiteboarding Association και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του αθλήματός μας δείτε εδώ.

 

 

Comments
Share
Krotsis

Welcome to the Hellenic Kiteboarding Association